• Ελληνικά
  • English

Που να πάτε

Μέρη που δεν πρέπει να χάσετε

Μέρη που δεν πρέπει να χάσετε

Χρησιμοποιώντας το ξενοδοχείο μας σαν τη βάση σας μπορείτε να εξερευνήσετε αρκετά μοναδικά μέρη απίστευτης ομορφιάς. Δείτε την παρακάτω λίστα με τις ενδεικτικές αποστάσεις από το Blue Paradise. Παρακίες, χωριά, σπηλιές, υπάρχουν απίστευτα μοναδικές ομορφιές στον ευλογημένο αυτό τόπο της Κεφαλονιάς.

Κεντρική πλατεία Αργοστολίου – 0.1km

Η κεντρική πλατεία του Αργοστολείου είναι μόλις μισό λεπτό μακρυά από το ξενοδοχείο μας και στην καρδιά της Κεφαλονιάς. Το καλοκαίρι πλημμυρίζει από όμορφες εικόνες ζωντάνιας με εκατοντάδες παιδιά να παίζουν, μεγάλα ζευγάρια να κάνουν τη ρομαντική τους περατζάδα και γύρω από την πλατεία δεκάδες εστιατόρια και καφετέριες με τοπικές και όχι μόνο συνταγές σας περιμένουν για να τις απολαύσετε. Οι τιμές είναι ελαφρά ανεβασμένες αλλά βρίσκεστε στην καρδιά της πιο τουριστικής πόλης της Κεφαλονιάς. 3 από τα 4 μπαρ που είναι ανοιχτά το καλοκαίρι, Cafe Polo, Le Sapien Noir, και ο Πλάτανος είναι ιδανικά σημεία για τον πρωινό και απογευματινό σας καφέ αλλά και τις βραδυνές εξορμίσεις διασκέδασης. Τα μπαρ παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 4-5 το πρωί.

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης – 25km

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι από τα τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε κατά την επίσκεψη σας στη Κεφαλονιά. Το σπήλαιο βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων στην περιοχή των Χαλιωτάτων σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Σάμη. Το βάθος του σπηλαίου της Δρογκαράτης φτάνει τα 95 μέτρα και οι επισκέπτες κατεβαίνουν από ειδικά διαμορφωμένα σκαλοπάτια που λόγω της αυξημένης υγρασίας είναι αρκετά επικίνδυνα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η θερμοκρασία του σπηλαίου ειναι 18 βαθμοί κελσίου.

Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης – 25km

Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη (διαστάσεων 40×50 μ.) και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Παρόλα αυτά υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο.

Παραλία Μύρτος – 33km

Η παραλία Μύρτος αποτελεί το σήμα κατατεθέν για την Κεφαλονιά. Είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, αν όχι η γνωστότερη. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Πυλάρου και απέχει 8 χλμ. από την Αγία Ευφημία, 3 χλμ. από το χωριό Διβαράτα, και γύρω στα 33 χλμ. από το Αργοστόλι.

 

Το Φισκάρδο – 58km

Το Φισκάρδο είναι από τα πιό όμορφα παραδοσιακά χωριά στη Κεφαλονιά. Βρίσκετε στο βόρειο τμήμα του νησιού, υπάγεται διοικητικά στο δήμο Ερίσου και κατά την απογραφή του 2001 είχε 205 κατοίκους. Αν και βρίσκετε στη πιό ”φτωχή” περιοχή στη Κεφαλονιά, είναι από τα χωριά της Ελλάδος που ειναι γνωστά σε όλον τον κόσμο.